Over Trancity

De stad en de stedelijke samenleving is het werkterrein van Trancity. Daarbij zijn de ruimtelijk-fysieke aspecten altijd verbonden met economische, culturele en sociale invalshoeken. De stad is immers niet alleen een verzameling gebouwen en infrastructuur, maar ook een dynamische samenleving die in hoog tempo verandert. Helaas blijken verbintenissen tussen het ruimtelijke en het sociale niet vanzelfsprekend, terwijl die samenhang nu juist voor een aantrekkelijke stad, waarin het goed wonen, werken en recreëren is, essentieel blijkt te zijn. Trancity ambieert die verbindingen wel te leggen in zijn activiteiten.

10 jaar Trancity
Op 11 september 2015 vierde Trancity het tienjarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan vroegen we relaties en vrienden om een foto in te sturen van hun 'plek van betekenis'. Er kwamen zo'n 70 inzendingen. In het najaar van 2015 werd er elke dag één gepubliceerd via twitter. De epub met alle foto's is hier te downloaden.

Achtergrond

Trancity is opgericht door Simon Franke. Simon Franke was van 1971 tot 1981 boekverkoper bij Van Gennep Amsterdam, van 1982 en 1992 uitgever en programmamaker bij De Balie in Amsterdam; van 1992 tot 2005 was hij directeur van NAi Uitgevers en boekverkopers in Rotterdam. Vanaf medio 2005 heeft hij zijn activiteiten ondergebracht in Trancity.

Simon Franke is verder o.a. bestuurslid van de Stichting Valiz en lid van de Raad van Toezicht van 'Archis - Volume'.

Boeken en bijeenkomsten

Trancity is als uitgeverij een intermediair, opgericht om kennis en informatie over te dragen door de ontwikkeling van uitgeefprojecten, zoals boeken, tijdschriften en andere media. Ook de organisatie van leergangen, debatten en andere bijeenkomsten behoren tot het werkterrein. Tenslotte participeert Trancity ook in onderzoeksprojecten. Al deze denkbare media kunnen worden ingezet om kennis en ervaring door de verschillende sectoren heen toegankelijk te maken voor verschillende beroepssectoren. Altijd is het ook de bedoeling de politieke agenda en de publieke opinie te beïnvloeden. Daarbij ontwikkelt Trancity vernieuwende methoden van kennisoverdracht: door sectoren heen, met onorthodoxe denkkracht van buiten de eigen kring en met verbinding van theorie en praktijk.

Door het specialisme en door het vermogen 'inhoud' op verschillende wijzen te vergaren en te presenteren heeft Trancity meer te bieden dan andere uitgeverijen: inhoudelijke begeleiding, het samengaan van boeken en bijeenkomsten en een directe toegang tot een uitgebreide en brede vakwereld op het onderwerp 'stad, stedelijke ontwikkeling en publiek domein'. Heeft u een voorstel voor een publicatie, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trancity concreet

* Ontvangt graag ideeën en suggesties voor publicaties. Boeken worden begeleid en uitgegeven in samenwerking met uitgeverij Valiz en ondergebracht in het imprint trancityxvaliz.

* Organiseert vaak naar aanleiding van de publicaties een studiedag of presentatiebijeenkomst.

* Neemt zelf het initiatief voor de ontwikkeling van publicaties en bijeenkomsten.

* Heeft de ervaring om ideeën en informatie om te vormen tot een uitgeefproduct.

* Neemt de verantwoordelijkheid voor redactie, productie en distributie van de publicaties.

* Initieert en participeert in onderzoeksprojecten.

trancityxvaliz

Trancity werkt voor de uitgave van de publicaties nauw samen met Valiz. Vanaf medio 2014 is Pia Pol namens Valiz co-uitgever en redacteur.
Trancity en Valiz vinden elkaar in een gemeenschappelijke opvatting over de functie van publicaties. Onze boeken bieden kritische reflectie, zorgen voor interdisciplinaire inspiratie en leggen het verband tussen culturele disciplines en economische en sociaal-maatschappelijke kwesties.
Uitgeven doen wij vanuit een grote persoonlijke betrokkenheid.
> Verder lezen

Abonneer u nu op de nieuwsbrief over onze publicaties en programma’s