Skip to main content

Over Trancity

De stad en de stedelijke samenleving is het werkterrein van Trancity. Daarbij zijn de ruimtelijk-fysieke aspecten altijd verbonden met economische, culturele en sociale invalshoeken. De stad is immers niet alleen een verzameling gebouwen en infrastructuur, maar ook een dynamische samenleving die in hoog tempo verandert. Helaas blijken verbintenissen tussen het ruimtelijke en het sociale niet vanzelfsprekend, terwijl die samenhang nu juist voor een aantrekkelijke en rechtvaardige stad, waarin het goed wonen, werken en recreëren is, essentieel blijkt te zijn. Trancity ambieert die verbindingen wel te leggen in zijn activiteiten.

Achtergrond

Trancity is opgericht door Simon Franke. Simon Franke was van 1971 tot 1981 boekverkoper bij Van Gennep Amsterdam, van 1982 en 1992 uitgever en programmamaker bij De Balie in Amsterdam; van 1992 tot 2005 was hij directeur van NAi Uitgevers en Boekverkopers in Rotterdam. Vanaf medio 2005 heeft hij zijn activiteiten ondergebracht in Trancity.

Simon Franke is verder o.a. bestuurslid van de Stichting Archined, Stichting Valiz en lid van de Raad van Toezicht van Archis/Volume. Eerder was hij bestuurslid van Oase en MetropolisM.

Boeken en bijeenkomsten

Trancity is een intermediair, opgericht om kennis en informatie over te dragen door de ontwikkeling van uitgeefprojecten, zoals boeken, essays en andere media. Daar hoort ook de organisatie van bijeenkomsten bij. Tenslotte participeert Trancity in onderzoeksprojecten. Al deze media kunnen worden ingezet om kennis en ervaring van verschillende disciplines toegankelijk te maken voor verschillende beroepssectoren. Altijd is het ook de bedoeling de politieke agenda en de publieke opinie te beïnvloeden. Daarbij ontwikkelt Trancity vernieuwende methoden van kennisoverdracht met onorthodoxe denkkracht van buiten de eigen kring en met verbinding van theorie en praktijk.

Door het specialisme en door het vermogen 'inhoud' op verschillende wijzen te vergaren en te presenteren heeft Trancity meer te bieden dan andere uitgeverijen: inhoudelijke begeleiding, het samengaan van boeken en bijeenkomsten en een directe toegang tot een uitgebreide en brede vakwereld op het onderwerp 'stad, stedelijke ontwikkeling en publiek domein'. Heeft u een voorstel voor een publicatie, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trancity concreet

  • Ontvangt graag ideeën en suggesties voor publicaties. Boeken worden begeleid en uitgegeven in samenwerking met uitgeverij Valiz en ondergebracht in het imprint trancityxvaliz.

  • Presenteert met de serie Stadsessays gratis downloads over actuele sociaal-ruimtelijke kwesties.
  • Organiseert vaak naar aanleiding van de publicaties een presentatie of studiedag.
  • Neemt zelf het initiatief voor de ontwikkeling van publicaties en bijeenkomsten.
  • Heeft de ervaring om samen met Valiz ideeën en informatie om te vormen tot een uitgeefproduct.
  • Initieert en participeert in onderzoeksprojecten.

trancityxvaliz

Trancity werkt voor de uitgave van de publicaties nauw samen met Valiz, waar Pia Pol namens Valiz co-uitgever en redacteur is.Trancity en Valiz vinden elkaar in een gemeenschappelijke opvatting over de functie van publicaties. Onze boeken bieden kritische reflectie, zorgen voor interdisciplinaire inspiratie en leggen het verband tussen culturele disciplines en economische en sociaal-maatschappelijke kwesties.Uitgeven doen wij vanuit een grote persoonlijke betrokkenheid.