Stedenbouw_als_Veranderkracht_klein3

Stedenbouw als veranderkracht - Werken aan verbreed vakmanschap.

Trancity, De Beuk Organisatieadvies, Enno Zuidema Stedebouw en AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam zijn de initiatiefnemers van het programma: Stedenbouw als veranderkracht. Daarin wordt een aantrekkelijk ontwikkelingsperspectief geschetst waarin de maatschappelijke opgave en de competenties van de stedenbouw weer bij elkaar worden gebracht. Stedenbouw is ontwerp én proces. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur.

Twee Leerwerkdagen
We bieden twee leerwerkdagen aan. Deze dagen bieden kennis, inzicht en vooral oefening in verbreed vakmanschap. In het voorjaar en najaar van 2012 vonden de leerwerkdagen plaats. Dat was een groot succes en daarom zijn er nieuwe data gepland: 22 mei en 4 juni 2013. De leerwerkdagen bestaan uit twee dagen van elk drie dagdelen. Inschrijving kan voor de beide dagen als geheel, maar ook voor elke dag afzonderlijk. De leerwerkdagen staan open voor individuele inschrijving.
> Download programmabrochure

Aanmelden voor de leerwerkdagen via http://www.beuk.nl/overheid-samenleving/stedenbouw/

 

Programma resultaten

De organisatoren hebben hun conclusies verwoord in het essay afsluitende essay Ontwerp én Proces én Debat. Dat essay en alle andere teksten, waaronder lessen voor stedenbouwers, opdrachtgevers en opleidingen kunt u vinden op de site http://www.gebiedsontwikkeling.nu/partner/3061-stedenbouw-als-veranderkracht 
Daar zijn ook een aantal korte filmpjes te vinden met o.a. interviews met deelnemers aan de leerwerkdagen.

Abonneer u nu op de nieuwsbrief over onze publicaties en programma’s