Over Trancity

De stad en de stedelijke samenleving is het werkterrein van Trancity. Daarbij zijn de ruimtelijk-fysieke aspecten altijd verbonden met economische, culturele en sociale invalshoeken. De stad is immers niet alleen een verzameling gebouwen en infrastructuur, maar ook een dynamische samenleving die in hoog tempo verandert. Helaas blijken verbintenissen tussen het ruimtelijke en het sociale niet vanzelfsprekend, terwijl die samenhang nu juist voor een aantrekkelijke en rechtvaardige stad, waarin het goed wonen, werken en recreëren is, essentieel blijkt te zijn. Trancity ambieert die verbindingen wel te leggen in zijn activiteiten.

Achtergrond

Trancity is opgericht door Simon Franke. Simon Franke was van 1971 tot 1981 boekverkoper bij Van Gennep Amsterdam, van 1982 en 1992 uitgever en programmamaker bij De Balie in Amsterdam; van 1992 tot 2005 was hij directeur van NAi Uitgevers en Boekverkopers in Rotterdam. Vanaf medio 2005 heeft hij zijn activiteiten ondergebracht in Trancity.

Simon Franke is verder o.a. bestuurslid van de Stichting Archined, Stichting Valiz en lid van de Raad van Toezicht van Archis/Volume.

Abonneer u nu op de nieuwsbrief over onze publicaties en programma’s