copycorner2

Scenes in de Copy Corner

Van vluchtige ontmoetingen naar publieke vertrouwdheid

Joke van der Zwaard

Vormgeving: Karin ter Laak en Charlotte Aal, Paperback, 176 pagina's, 17 x 23 cm, ISBN 978 94 6105 0038

Aanbieding
Van € 22,95 voor € 12,50

 

 

Om het sociale weefsel van de veranderde wijken en steden te versterken, zijn plekken nodig waar diverse mensen elkaar vanzelfsprekend tegenkomen en daardoor herkenbaar, vertrouwder en benaderbaar voor elkaar worden. De kopieerwinkel de Copy Corner is zo'n plek. In de Copy Corner worden de kleurrijke rasta en de jonge vrouw met hoofddoek studenten bedrijfseconomie en dat kan het wereldbeeld van de wachtende oude heer met stok, die zelf een man met een filosofisch levenswerk blijkt te zijn, veranderen. Wat gebeurt er in deze winkel en is dat kopieerbaar naar andere publieke ruimtes? Wat wordt er uitgewisseld en wat zijn de mogelijke sociale effecten? Observaties in een kopieerwinkel en fotoreportages van vergelijkbare praktische ontmoetingsplekken in gemixte Rotterdamse wijken bieden stof tot nadenken over sociaal-ruimtelijke vraagstukken.

Boek bestellen
> Naar bestelformulier

Joke van der Zwaard is ontwikkelingspsychologe en werkt als zelfstandig onderzoekster/publiciste op het terrein van sociale ongelijkheid, sociale mobiliteit, emancipatie en samenlevingskwesties in relatie tot wonen, opvoeding en onderwijs.

> Bekijk inhoudsopgave

Joke van der Zwaard ontving op 4 november 2011 de Saskia Poldervaartprijs voor haar oeuvre. In 2009 werd voor het eerst de Saskia Poldervaartprijs uitgereikt. De tweejaarlijkse prijs wordt toegekend voor bijzondere prestaties van één persoon, of een collectiviteit van personen, op het terrein van de sociale geschiedenis en/of een geëngageerde bestudering van sociale bewegingen in brede zin, in combinatie met een betrokkenheid bij feminisme.

Abonneer u nu op de nieuwsbrief over onze publicaties en programma’s