Op 18 juni a.s. organiseerde Van Schagen Architekten i.s.m. Trancity het symposium:

De waarde van de bestaande stad in tijden van crisis

Deze studiemiddag werd georganiseerd gelijktijdig met het verschijnen de publicatie 'De bestaande stad als uitdaging - De methode Van Schagen'.

> Informatie publicatie

Boek en symposium worden financieel ondersteund door het Stimuleringsfonds voor Architectuur, Woonstad Rotterdam, Musters en BAM Rotterdam.

Omschrijving:

Op het symposium wordt de 'methode Van Schagen' toegespitst op de transformatieopgave in tijden van crisis. Zeker in de huidige tijd met zware financiële en economische omstandigheden is het nadenken over en het benutten van de kansen die liggen in de bestaande stad en de bestaande gebouwen extra actueel. Hoe zorgen we voor behoud en continuïteit in kwaliteit en productie. De langjarige ervaring van Van Schagen Architekten maakt duidelijk dat de omgang met de bestaande stad een specifieke manier van werken vraagt van ontwerper, opdrachtgever en uitvoerende partijen. Die manier van werken wordt uit de doeken gedaan op deze studiemiddag.

Programma:

Sprekers zijn o.a.:

  • Paul Meurs – hoogleraar restauratie aan de TU Delft en directeur van Urban Fabric bv;
  • Gert Jan te Velde en Henk van Schagen van Van Schagen architekten
  • Louis Overboom, bestuursadviseur bij Woonstad Rotterdam en procesmanager Gebiedsontwikkeling in de Deelgemeente Noord in Rotterdam, in opdracht van de gemeente en drie corporaties.

Informatie:

Het symposium heeft inmiddels plaatsgevonden.

Abonneer u nu op de nieuwsbrief over onze publicaties en programma’s